Стоматология Абдомен

Акутен абдоменАкутен абдомен
Решавањето за ургентноста на третманот е поважно од поставувањето на точна дијагноза. Абдомен
0.84 Mb. 18
оқу
Прашања и одговори што е ултразвучен преглед на абдомен?Прашања и одговори што е ултразвучен преглед на абдомен?
Ултразвучниот преглед како безболна медицинска техника дава визуелен приказ на органите и структурите во абдоменот а не користи јонизирачко зрачење. Доплер уз е специјална ултразвучна техника која го проценува протокот на крвта низ крвните садови. Абдомен
42.97 Kb. 1
оқу
Управа за капитална улагања аутономне покрајине војводинеУправа за капитална улагања аутономне покрајине војводине
Института за онкологију Војводине, Ср. Каменица Пут др. Голдмана бр. 4, број јавне набавке 136-404-299/2015-03, за коју је Позив за подношење понуда и конкурсна документација објављени на Порталу јавних набавки и интернет страници Наручиоца. Абдомен
48.21 Kb. 1
оқу
Закона о јавним набавкама („Службени гласник рс, број 124/12)Закона о јавним набавкама („Службени гласник рс, број 124/12)
На основу члана 116. Закона о јавним набавкама. Абдомен
19.32 Kb. 1
оқу
Melchior Only Watch так зовут этого дружески настроенного робота, наделенного миссией помогать и защищатьMelchior Only Watch так зовут этого дружески настроенного робота, наделенного миссией помогать и защищать
Монако Альбера II. Все доходы от аукциона, на котором выставляются только модели, выпущенные в единственном экземпляре, идут на поддержку исследований мышечной дистрофии Дюшенна. Абдомен
129.18 Kb. 1
оқу
Набројте ги типовите на луксација на колкНабројте ги типовите на луксација на колк
Испитни прашања со одговори по предметите: трауматологија со ортопедија и хирургија со трауматологија за вториот колоквиум. Абдомен
57.26 Kb. 1
оқу
Анеуризма на аорта и аортна дисекцијААнеуризма на аорта и аортна дисекцијА
Малите анеуризми, откриени случајно или со скрининг програма треба да се мониторираат се додека не добијат димензии кога бенефитот од хируршкиот зафат го надминува ризикот од интервенцијата. Абдомен
0.54 Mb. 9
оқу

  1


©stom.tilimen.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет